Η χώρα μας συμμετέχει στην Συμμαχία βομβαρδισμού της Λιβύης ή όχι;
Είμαστε στα μετόπισθεν ή στην 1η γραμμή;
Η ΕΡΤ στα δελτία της μιλάει για απλή συμμετοχή, ο πρωθυπουργός έτρεξε από τους πρώτους στην συνάντηση, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε να στείλει 4 μαχητικά, 2 ελικόπτερα, 1 φρεγάτα και δεν ξέρω τι άλλο.
Τι δείχνει η κατάσταση; Ψέμματα, ψέμματα, ψέμματα.
Εάν δεν το έχουμε καταλάβει καλά, η Ελλάδα βρίσκεται σε πόλεμο με την Λιβύη.
Η ενεργή συμμετοχή σε πολεμικές επιχειρήσεις τι άλλο σημαίνει; Ο πόλεμος δεν γίνεται πια με επιστρατεύσεις και ξεσηκωμούς. Γίνεται από μακρυά και χωρίς μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, προκειμένου αυτός απλώς να υποστηρίζει την κυβέρνηση, μέσω των γκάλοπ.
Η εμπλοκή μας θα έπρεπε να σημαίνει, ανταλλάγματα σε περίπτωση νίκης. Προβληματικά και τα δύο.
- Πρώτον, διότι δεν θα υπάρξει περίπτωση νίκης, αλλά μια μακριά περίοδος εμπλοκής, αφού ούτε οι Αμερικάνοι συμμετέχουν, ούτε οι Γερμανοί (!!!!!!) και η "συμμαχία" βασίζεται μόνο σε χώρες που θα έχουν άμεσο οικονομικό πρόβλημα λόγω της παρατεινόμενη συμμετοχής τους.
- Δεύτερον, διότι η χώρα μας δεν μπορεί να θέσει όρους στην κοινότητα/συμμαχία δεδομένης της θέσης της (και της ιστορικής ευθύνης που φέρει προσωπικά Γ.Α. Παπανδρέου γι αυτό), παρά μόνο να κάνει την δουλειά που θα της υποδείξουν.
Η εμπλοκή μας σημαίνει ότι παίρνουμε ευθέως θέση υπέρ των συμφερόντων της Δύσης οπότε είμαστε στόχος οποιουδήποτε έχει άποψη επί αυτού του θέματος... Η χώρα μας είναι σίγουρα η λιγότερο ασφαλής και η πιο εύκολα προσβάσιμη και άρα οποιοδήποτε τρομοκρατικό χτύπημα καθίσταται εξαιρετικά εύκολο.
Λόγω των παραπάνω, θα έχουμε εντατικοποίηση των εσωτερικών μέτρων ασφάλειας (αντιτρομοκρατικός νόμος, νέοι μέθοδοι συλλήψεων/ανακρίσεων, κάμερες, συρματοπλέγματα κλπ κλπ), αφού σε πολύ λίγο θα αρχίσουμε να "φοβόμαστε".
Η λύση είναι ΝΑΙ στην συμμετοχή, αλλά στα όρια των συμφερόντων της χώρας με βασικό επιχείρημα "τις υποχρεώσεις μας" απέναντι στους συμμάχους. Συνεπώς δίνουμε Βάσεις και ανθρωπιστικό υλικό αποκατάσης (πλοία, γιατρούς, ελικόπτερα κλπ.)
Εάν σκεφτούμε και πιο πονηρά, η χώρα μας θα μπορούσε να ζητήσει ανταλλάγματα τουλάχιστον 30 δισ € από την συμμετοχή της στις επιχειρήσεις και να λύσει ένα μεγάλο μέρος του οικονομικού της προβλήματος. Λύση επιπόλαιη και αμιγώς ιμπεριαλιστική, η οποία τυγχάνει πολλών επιπτώσεων και υποχρεώσεων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε