Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

"Βία στην βία" (K. Χατζηδάκης, 15/12/10)

Σε ποιον αρέσει η εικόνα;
Ποιος ανεγκέφαλος πιστεύει ότι με το ξύλο λύνονται τα προβλήματα;
Αυτοί που κατηγορούν και λοιδορούν όσους διεκδικούν με βία στην βία και τους θεωρούν περιθωριακούς, αναρχικούς, φασίστες κλπ, μπήκαν στην θέση τους και αναπαρήγαγαν με την ίδια πρακτική την οργή τους.
Κατέβηκαν να διαδηλώσουν, πιστεύοντας στην δημοκρατία. Ψέμματα. Πιστεύουν στην "λαοκρατία" του χάους.
Προφανώς και δεν μας εκπροσωπούν.
Προφανώς έχουν χάσει και αυτοί τον δρόμο τους.
Η βία δεν αντιμετωπίζεται με βία.
Η κατά τ' άλλα δικαιολογημένη αγανάκτηση, δεν μπορεί να νομιμοποιεί τέτοιους τρόπους έκφρασης εντελώς προβοκατόρικους, ενδεχομένως και ύποπτους.
Η αδιαμφισβήτητη ευθύνη των κυβερνήσεων δεν τιμωρείται με βία που θα γεννήσει και πάλι βία.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να αναδείξουν με δημοκρατικό τρόπο, τον δρόμο απεγκλωβισμού από τον μεσαίωνα των νέων θεσμικών παρεμβάσεων.
Επιβάλλεται να δείξουμε τον δρόμο, σε αυτούς που τον έχασαν.
Μην ξεχνάμε δε, ότι οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, αστυνομικοί, δικαστές, επιχειρηματίες, κληρικοί, δημόσιοι υπάλληλοι είναι μέρος μιας κοινωνίας μπερδεμένης, αμήχανης, ανίσχυρης, άδικης.
Η λύση δεν είναι ποτέ στα χέρια των λίγων αλλά των πολλών. 
Είναι στην αλληλεγγύη, τον συντονισμό, τις αξίες, την συνεννόηση.
Αρκεί να το πιστέψουμε.

ΥΓ. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Ο ψύχραιμος κερδίζει πάντοτε.

     

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΑΛΛΑ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ "ΒΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ "ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΑΣΕΙ Ο ΝΕΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕ POLITICAL CORECT ΤΡΟΠΟΥΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΛΑ ΣΑΝ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ.
Ο ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ,ΣΗΜΑΙΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΠΕΣΕΙ ΚΑΝΑ ΨΙΧΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ
ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΒΙΑ ,ΒΙΑ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣ ΓΕΝΑΕΙ ΒΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ 2010 ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΟΤΡΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΡΩΓΜΕΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ .
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΕΛΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΘΗΜΑΤΟΣ ΒΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΩΝ ΤΡΟΠΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Mijalis είπε...

θα μου επιτρεψεται να μην συμφωνήσω. Εμένα μου αρέσει ο φωτογραφία. Είναι δηλωτική της αμηχανίας του κόσμου, που σοφά αποφάσισε την τελευταία στιγμή να σταματήσει να τον χτυπάει πριν τον αποτελειώσει. Αυτοί όμως δεν σταματούν με τίποτα πριν μας αποτελειώσουν. Βία μας έσπειραν στα μυαλά μας βία θερίζουν τώρα. Θυμάμαι τα πρώτα θλίλερ που έβλεπα πιτσιρικάς και έκανα 3 μέρες να κοινηθώ. Τώρα τα παιδιά μεγαλώνουν με βια στο DNA. Ευτυχώς που τους έχει μείνει ο μπομπ ο μαστορας και η ντορα η εξερευνητρια.

Τέλος δημοκρατία. 35 χρόνια και δεν έμαθα την έννοια της. Θα συμφωνήσω όμως με το βλαδίμηρο που έλεγε ας αφήσουμε στους λίγους την αλλαγή του καθεστώτος. Άποψη ελιτιστική βέβεια (i like) αλλά και δημοκρατική συνάμα. Δημοκρατία δεν είναι ποίος ελέγχει, αλλά πως ελέγχεσαι.

Μην ξεχάσω το κινημα της μη βιας. Πως μπορείς να βλέπεις να χτυπούν οι βρετανοί τους ινδούς χωρίς να αντιδράς. Χρειάζεται μεγαλείο ψυχής να μην αντιδράς, που λίγοι έχουν και εμείς σίγουρα δεν έχουμε.

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις