Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Διόδια ... μια πονεμένη Ελληνική ιστορία

Δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας από όλη την Ελλάδα, διαδήλωσαν εχθές, διεκδικώντας την κατάργηση των ληστρικών διοδίων που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση.
Επικαλούμενη συμβάσεις και υπογραφές προηγούμενων κυβερνήσεων (λες και όλα τα δεινά έγιναν τα τελευταία 5 χρόνια) συνεχίσει να προκαλεί παραχωρώντας τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών που δεν δέχονται να πληρώσουν στις εταιρίες νταβάδες. Η τροχαία καταγράφει τους αριθμούς των αυτοκινήτων και μετά τους δίνει στην εταιρία για να προχωρήσει σε μηνύσεις!!!
Προφανώς (όπως σε όλες σχεδόν τις καταστάσεις) ζουν σε άλλο κόσμο.
Αυτοί νομίζουν ότι και εδώ θα βάλουν τον κόσμο να αντιπαρατίθεται, κατά την προσφιλή τους "παγκαλέικη" τακτική. 
Κάνουν όμως λάθος. Ο κόσμος που διαμένει κοντά στις περιοχές και κινείται καθημερινά ξέρει ότι δεν αντέχει αυτό το κόστος και εύλογα δεν δέχεται να πληρώσει για κάτι που:
  • δεν έχει κατασκευαστεί, 
  • δεν έχει τις απαιτούμενες συνθήκες ασφάλειας και συντήρησης, 
  • παρά μόνο αστυνομεύεται προς όφελος των πολυεθνικών νταβάδων.
Σημειώνω επίσης ότι το συνολικό κόστος για τους αυτοκινητόδρομους στην Ελλάδα (που εδώ και 30 χρόνια κατασκευάζονται αλλά δεν τελειώνουν ποτέ) ανέρχεται στα 1,3 δις.
Από αυτά μόνο τα 120 εκατ. € έχουν βάλει οι εν λόγω εταιρίες. Τα υπόλοιπα χρηματοδοτούνται ουσιαστικά από τους πολίτες μέσω διοδίων (προκαταβάλλονται δηλαδή), το κράτος και τις Τράπεζες που είχαν δεχθεί τα συμβόλαια και έδωσαν δάνεια....
Εάν ένας από εμάς θεωρεί ότι ο δρόμος Κόρινθος-Πάτρα, Άρτα-Ιωάννινα, Τρίπολη-Σπάρτη, Τέμπη, Στυλίδα, Μάλγαρα κλπ είναι δρόμοι που πρέπει να πληρωθούν να μας το πει.
Ίσως πάλι όλοι αυτοί οι νεκροί κάθε μέρα, να ήταν υπό την επίρροια αλκοόλ ή να περνούσαν στο απέναντι ρεύμα για να δουν εάν αντέχει το αυτοκίνητό τους. Να ξέρετε ότι για τον θάνατο του καθενός, από τώρα και στο εξής θα είναι υπεύθυνη ή οποιαδήποτε κακοτεχνία της κατασκευάστριας εταιρίας....
Όσοι δε, θέλουν να κάνουν πάρουν Δημόσια έργα, επενδύοντας σε μελλοντικό κέρδος θα πρέπει να χρηματοδοτούν έως και 80% με ίδια κεφάλαια τις επενδύσεις τους και τότε να τους παραχωρούνται συμβάσεις. Το ανάποδο σηματοδοτεί μια ακόμη απάτη απέναντι στον κόσμο.
Τώρα τελευταία αρχίσαμε να μην τρώμε βλίτα...

     

2 σχόλια:

Tagio είπε...

Η σαπίλα σε αυτο το κράτος εχει φτασει τοσο βαθια που δεν θα μου προκαλέσει καμία εντύπωση αν καταρρεύσει εν μία νυκτί.

Αν αντι να δίνουν φεουδαρχικα δικαιώματα σε Γερμανους και Μπομπολες με το να παραχωρούν δημόσια γή, να βάζουν τα χρήματα και μετα να χαρίζουν το έργο, εκαναν κατι ποιο απλό... Αν χρησιμοποιούσαν τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμειων, και αντι να αγοράσουν τοξικά ομόλογα τα έρηχναν στην κατασκευή των δρόμων αεροδρομίων λημανιών μαρίνων κτλ. με τα έσοδα που θα είχαν οι επενδυσεις αυτες θα ειχμε λυσει το ασφαλιστηκο μια για πάντα. Ποιος δεν θα δεχόταν να πληρωσει διόδια ?

The truth. master είπε...

Συμφωνω απολυτα ... και πολυ καλη η ιδεα !!!!

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις