Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Στην κορυφή ενός παγόβουνου που λιώνει

Κάθισα και άκουσα όλη την ομιλία του νέου πρωθυπουργού.
Έχασα 1 ολόκληρη ώρα.
Τα είπε πολύ ωραία βέβαια!
Σε ήπιους τόνους, σοβαρός, προπάντων νηφάλιος, αρκούντως τραγικός και με υψηλό επαγγελματικό ύφος. Αυτή νομίζω ότι είναι μια αντικειμενική παρατήρηση.
Όσα όμως ακούσαμε, τα έχουμε ξανακούσει.
Ότι είμαστε πολύ κοντά στην έξοδο από το Ευρώ, ότι οι πιστωτές μας δηλώνουν ανυπόμονα ότι χρειάζονται εγγυήσεις τήρησης των υπεσχεμένων, ότι πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί και φυσικά ότι η κυβέρνηση αυτή και ο ίδιος θα ενεργήσουν με βάση το εθνικό συμφέρον.
Με το τέλος της ομιλίας αναρωτήθηκα. Αυτά δεν έλεγε συνεχώς και ο ΓΑΠ;
Τα ίδια επιχειρήματα δεν χρησιμοποίησε για να μας εμπλέξει σε αυτή την φάμπρικα τοκογλύφων;
Μα, υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη της αποτυχίας αυτής της πολιτικής, από το γεγονός ότι βρισκόμαστε ακριβώς σε αυτή την θέση;
Ο μη εκλεγμένος πρωθυπουργός, τηρεί απαρέγκλιτα όσα η κυβέρνηση του ΓΑΠ σχεδίασε.
Η παρουσία του ήταν και παραμένει το άλλοθι της εκπαραθύρωσις του Παπανδρέου. Τίποτε άλλο. Η ματαιοδοξία του ΓΑΠ και ο ναρκισσιστικός χαρακτήρας του μας εμπλέκουν για ακόμη μία μακρά περίοδο σε νέα δίνη. Σε αυτή που θα έρθει όταν θα απολυθούν 100.000 άτομα και θα ληφθούν νέα μέτρα διότι οι στόχοι δεν θα εκπληρώνονται.
Η κατάσταση στην Ευρώπη αλλάζει ραγδαία. Μετά τον Θαπατέρο, τον Σώκρατες, τον Παπανδρέου, τον Μπερλουσκόνι και σε λίγο τον Σαρκοζί και την Μέρκελ η Ευρώπη θα μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο που στα θεμέλιά του θα αρχίζει να υψώνεται το νεοφιλελεύθερο κράτος των συμφερόντων κάθε λογής.
Θα έχουν αλλάξει εργασιακές συνθήκες και δημοκρατικά δικαιώματα, που από δεκαετίες τώρα είχαν κατακτηθεί.
Επειδή οι αγορές δεν τους αρέσει να μιλάνε και να αποφασίζουν οι πολίτες, επέλεξαν, για τις πιο απείθαρχες κοινωνικά χώρες, την  πολιτική της επιβολής πρωθυπουργών της αρεσκείας τους. Αυτοί μη έχοντας κοινωνικά ερείσματα θα κάνουν πολύ επαγγελματικά την δουλειά, που οι συνθήκες που θα αποφασιστούν από τον πυρήνα της Ε.Ε. επιβάλλουν.
Ξεχνούν ή δεν λογαριάζουν, πως η καταπάτηση θεσμών όπως το Σύνταγμα μιας χώρας, θα δημιουργήσει ανεξέλεγκτα κύματα βίας. Η μονομερής αυτή αθέτηση των συνθηκών  είναι πρόσφορο έδαφος για δυνάμεις, παράλληλες και εξωθεσμικές να δράσουν προς ίδιον συμφέρον. Ταυτόχρονα και για διαφορετικούς λόγους τροφοδοτεί και την μη συντεταγμένη λαϊκή αντίδραση. Και ο Θεός βοηθός....
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι η κυβέρνηση αυτή αποτελείται από τις δυνάμεις του πολιτικού συστήματος που έχουν συγκεκριμένες νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις για τις πρακτικές αντιμετώπισης του κοινωνικών προβλημάτων.
Στην ομιλία επίσης δεν άκουσα την ημερομηνία των εκλογών. Προφανώς κάποιοι λένε ψέματα.
Η ΝΔ προφανώς υπέγραψε, χωρίς να έχει εξασφαλίσει αυτό που δημοσίως λέει, εκλογές, αλλά "κέρδισε" μονάχα την διατύπωση για "μεταβατική κυβέρνηση".
Η χώρα χρειάζεται επειγόντως θεσμική θωράκιση, δηλαδή νομιμοποιημένη κυβέρνηση που θα αναλάβει:
• να πάρει άμεσα μέτρα για υποστήριξη των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων και την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας,
• να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες χωρίς περαιτέρω συρρίκνωση του εισοδήματος των πολιτών,
• να ανασυγκροτήσει τον δημόσιο τομέα,
• να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή,
• να χρηματοδοτήσει την αγορά και να βρει πόρους χρηματοδότησης για όσο διάστημα οι τράπεζες δεν μπορούν να το κάνουν,
• να διεκδικήσει από τα όργανα της Ε.Ε. ένα αναπτυξιακό πακέτο επενδυτικών δραστηριοτήτων,
• να αξιοποιήσει και όχι να πουλήσει την δημόσια περιουσία.
Όλα αυτά μπορούν πραγματοποιηθούν εφόσον η πολιτική συνεννόηση είναι ειλικρινής και προκύπτει από την λαϊκή εντολή.
Συνεπώς οι πολίτες θα πρέπει να επιδιώξουν μέσω της αντίστασής τους, να επιβάλλουν την κατεύθυνση που οραματίζονται έξω από τα διλήμματα και τις ψεύτικες υποσχέσεις.
Το πρόβλημα της απομάκρυνσης του ΓΑΠ δεν ήταν ο  ίδιος, αλλά η πολιτική του.
Τίποτε δεν άλλαξε σε αυτό, παρά μόνο ορισμένα πρόσωπα.
Βρισκόμαστε ακόμη επάνω στην κορυφή ενός παγόβουνου που λιώνει.
Ο στόχος είναι ίδιος και θα παλέψουμε έως να τον κατακτήσουμε.



2 σχόλια:

Tagio είπε...

Αχ Θεόφιλε μη γράφεις τέτοια πράγματα γιατί ο Καρατζαφύρερ θα σε κατονομάσει ως "Κομμουνιστή"

Tagio είπε...

Όλο ατό το θέατρο με την μεταβατική κυβέρνηση έγινε για να μην δούμε ως λαός το έγκλημα.

Μιλάμε για πραγματικά προμελετημένο έγκλημα, εφόσον οι πρωταγωνιστές του έχουν όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν μια κοινή εγκληματική συμμορία. Δεν είναι δηλαδή μόνον ο συμπληρωματικός τους ρόλος στο όλο έγκλημα. Είναι και τις ίδιας «καταγωγής». Ο Πρωθυπουργός «Τσολάκογλου» είναι του προδοτικού Κολεγίου ...Πρωθυπουργός διάδοχος ενός κολεγίοπαιδα Πρωθυπουργού και προπομπός ενός άλλου κολεγιόπαιδα ...Ο Πρωθυπουργός όλων των ρεκόρ του φασισμού. Πιο πολλές ψήφους κολεγιόπαιδων θέλει κάποιος για να βγει πρόεδρος στο δεκαπενταμελές του Κολεγίου Αθηνών, παρά Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Με δύο ψήφους μπορεί να μην εκλέγεσαι στο δεκαπενταμελές του Κολεγίου, αλλά Πρωθυπουργός της Ελλάδας γίνεσαι σίγουρα. Εκεί την κατάντησαν την Ελληνική Δημοκρατία ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς και ο Παπαδήμος ...Τα παιδιά του Κολεγίου και εκλεκτοί υπάλληλοι των όπου γης τοκογλύφων.

Γιατί έβαλαν τον Παπαδήμο «ανάμεσά» τους; Για «μονωτικό», που θα τους προστατεύει από τα εγκλήματα που καθημερινά πραγματοποιούν εις βάρος του λαού και τις ευθύνες που αυτά συνεπάγονται. Γιατί απλούστατα δεν είχαν άλλο τρόπο οι τοκογλύφοι να μας επιβάλουν την προδοτική Δανειακή Σύμβαση, που υποθηκεύει το μέλλον των Ελλήνων. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να παρακαμφθεί ο λαός και άρα η ίδια η Δημοκρατία. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να «εγκλωβιστούν» τα δύο κόμματα, χωρίς να αντιδράσουν τα στελέχη τους και βέβαια οι οπαδοί τους. Έπρεπε να εγκλωβιστούν στελέχη και οπαδοί, γιατί τα συμφέροντα των κομματαρχών, που ήθελαν να εξυπηρετήσουν τα ξένα αφεντικά, δεν ταυτίζονται με αυτά των υπολοίπων αφελών, οι οποίοι νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με πολιτικούς που είναι Έλληνες και μάλιστα πατριώτες.

Επιπλέον, χωρίς τον Παπαδήμο δεν υπήρχε άλλη μέθοδος να ξεφύγουν οι δύο εγκληματίες κομματάρχες από τις ευθύνες τους. Αν πήγαιναν σε εκλογές και ο ελληνικός λαός «μιλούσε», θα την πατούσαν. Γιατί; Γιατί θα έπεφταν οι ίδιοι θύματα του δικού τους δικομματισμού. Γιατί αναγκαστικά θα έδινε ο λαός την εξουσία στη ΝΔ και η ΝΔ δεν θα μπορούσε να περάσει τη Δανειακή Σύμβαση από τη Βουλή. Επιπλέον, αναγκαστικά θα έπρεπε η ΝΔ να ξεκινήσει τις διαδικασίες των εξεταστικών επιτροπών, οι οποίες θα αφορούσαν τον ρόλο του Παπανδρέου στην κρίση δανεισμού.

Δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά, εφόσον η ίδια κατήγγειλε ότι υπήρχε ύποπτη μεθόδευση. Σε μια τέτοια περίπτωση θα ξεκινούσε η γνωστή «παράσταση» με αλλαγή ρόλων. Οι πασόκοι θα έβγαιναν να καταγγείλουν τις νεοδημοκρατικές ρεβανσιστικές πολιτικές και στο τέλος θα κατέληγαν να σέρνονται σαν «αντιμνημονιακοί» αγωνιστές στους δρόμους. Για λόγους κομματικής «αντίστασης» δεν θα ψήφιζαν οι βουλευτές τους τη Δανειακή Σύμβαση και θα ερχόμασταν και πάλι στο ίδιο αδιέξοδο. Αυτός ήταν ο απόλυτος εφιάλτης των τοκογλύφων και γι’ αυτόν τον λόγο δεν ήθελαν για κανέναν λόγο να δώσουν τον «λόγο» στον λαό.

Γι’ αυτόν τον λόγο τούς ήταν χρήσιμος ο «ενδιάμεσος» Παπαδήμος ...Χρήσιμος, για να μπορέσει να δραπετεύσει ο Γιωργάκης, χωρίς να υποστεί κάποιον δήθεν «πολιτικό» διωγμό από το αντίπαλο κόμμα και χρήσιμος, επίσης, για ν’ αναλάβει ο Σαμαράς Πρωθυπουργός, χωρίς η προδοσία της Δανειακής Σύμβασης να φέρει στο τυπικό επίπεδο την υπογραφή του. Επιχειρείται, δηλαδή, μια «σαλαμοποίηση» του εγκλήματος, ώστε οι εγκληματίες ν’ αποφύγουν την τιμωρία. Όλοι ευχαριστημένοι. Σαν τις τρεις μαϊμούδες. Η μία δεν έβλεπε, η άλλη δεν μιλούσε και η άλλη δεν άκουγε. Αυτό ακριβώς κάνει η συμμορία των μαϊμούδων του Κολεγίου ...Ο Γιωργάκης δεν «έβλεπε» και έπεσε στην «παγίδα» ...Ο Παπαδήμος δεν θα «μιλήσει» όταν θα υπογράφει, γιατί δεν είναι υπεύθυνος γι’ αυτό που έγινε ...Ο Σαμαράς προφανώς δεν θα έχει «ακούσει» τίποτε για τον «φόνο», όταν θα αναλάβει ως Πρωθυπουργός.

Παγόβουνο; Ποιο παγώβουνο;
Πάνω σε βόμβα καθόμαστε.

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις